Östa Dalälven

I går for syster yster och jag runt i en liten del av Färnebofjärdens Nationalpark och besökte både Ingbo källor och Ingboviken, sen fortsatte vi till Östa och stannade till vid båtrampen (där de som så vill kan backa ner med båtsläpen för att få båten i vattnet menar jag då). Kanske inte den vackraste delen av Östa men det var där vi hamnade.

Dalälven Östa

Dalälven bjuder på det flesta platser på en rysligt vacker utsikt!

Just här består stränderna mest av stenar, inte det bekvämaste om det är bada man tänker göra men å andra sidan är de vackra att titta på.

Vid strandkanten

En grillplats med tillhörande vindskydd (och vedförråd) i anslutning till båtrampen. En grillstund efter väl förrättad fisketur kanske kan vara på sin plats ibland, kanske rent av med grillad, nyfångad fisk?

Annonser

7 reaktioner på ”Östa Dalälven

  1. Jag gillar också närbilden med de vattenöversköljda stenarna – det är vackert med blöta stenar, de får så fina nyanser. Jag har faktiskt en gång bott i en stuga i Östa, paddlat på älven och vandrat till källorna. Härligt, men otroligt mycket mygg.

    Liked by 1 person

    1. Än sover myggen 🙂 Vi får se om de sprider BTI i år igen, lika oklart varje år. Gör de det så blir det nog drägligt för dem som bor i trakterna, annars… ja då kan det bli alldeles odrägligt 😦

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s